Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/clients/client32366/web46438/nieuwboom/include/local_settings.php on line 4

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/clients/client32366/web46438/nieuwboom/include/CHTMLView.php on line 40

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/clients/client32366/web46438/nieuwboom/include/Page/CPage.php on line 258
De Rotterdamse School

Ere wie ere toekomt...

Aan velen is dank verschuldigd voor de ontwikkeling van dit model, de bijhorende test, en de website.

René Krijger is een zeer begeesterde en inspirerende docent op een hogeschool in Rotterdam. Met veel passie pleit hij voor een procesbegeleidersrol van HRM-ers binnen organisaties. Van hem komen de termen 'positie pakken' en 'positie dóórpakken', waarmee hij menig student een blijvend mantra heeft gegeven. Hij gaf daarmee woorden aan een verschijnsel dat vaak opvalt door afwezigheid, en een enkele keer door excellentie.

Joseph Luft en Harry Ingham hebben met hun dynamisch assenstelsel van het Joharivenster het denkkader gegeven waarbinnen de term 'positie pakken' een grafische uitbeelding kon krijgen.

Tijdens een gesprek met mijn toenmalige student Gert van Nieuwaal kwamen de elementen van positie pakken en een dynamisch assenstelsel samen. Zonder dit gesprek met hem was het JG Nieuwboom-model niet ontstaan. Gert van Nieuwaal is daar vervolgens samen met Esther Klootwijk op afgestudeerd. Zij zijn samen erg belangrijk geweest voor de eerste ontwikkeling van het model.

De begeleiders en deelnemers van de opleiding CIGO 13 (de dertiende jaargang van de post-academische opleiding Consultancy in Groepen en Organisaties van de Katholieke Universiteit Leuven) hebben allemaal hun input geleverd om het model aan te scherpen. Met name Hans van der Linde, Jappie van der Wal en Koen Claes hebben erg geholpen met de vragenlijstconstructie. Laatst genoemde heeft bijzonder veel tijd gestopt in het ontwikkelen van de eerste geautomatiseerde variant, in een heus excelbestand.

Luc Verheijen, Luk DeWulf en Philip Beliën hebben in hun praktijk als procesbegeleiders regelmatig met het model gewerkt. Zij hebben mij gevoed met informatie over de bruikbaarheid van het model, en mij aangezet het model beschikbaar te maken voor een groter publiek.

Verschillende mensen heb ik mogen gebruiken als proefkonijn - sommigen zelfs vrijwillig. Hun feedback heeft geleid tot meerdere inzichten en een aanscherping van de oefeningen. Met name wil ik hier al mijn lieve ex-studenten bedanken: het werken met hen heeft mij enorm veel inspiratie gegeven.

Ten slotte hebben Jasja Zuidmeer en DJ Hoets enorm veel tijd gestoken in de ontwikkeling van deze website.

Allen dank!